Aktuální degustace vineval

Jak chutnají jednotlivé odrůdy a jak je poznat? Jak voní a chutná stejné víno z různých sklenic? Chutná víno jinak, když jej správně připravíme? Jak moc se liší stejné víno v mladém stádiu a v lahvové zralosti, a kdy je ten správný čas? Jaký vliv má na víno půda a jaký způsob vinifikace? Odpovědi na tyto i další otázky poznejte vlastními smysly na degustacích vineval.

LEDEN

Bourgogne Rouge

17. 2. 2020: DVĚ VELKÉ ITALSKÉ VERTIKÁLY

Brunello di Montalcino a Barolo jsou dva vinařsky nejpřitažlivější pojmy celé Itálie. Ochutnat z každé oblasti čtyři nazrálá vína od špičkových producentů ve skvělých ročnících bude určitě mimořádným zážitkem. Nominování byli: Il Poggione s Brunello di  Montalcino Riserva v ročnících 2001 až 1982, a k tomu Cordero di Montezemolo s Barolo (Enrico VI a Monfalletto v ročnících 2004 až 1982...

Ochutnáme:

  • Il Poggione, Brunello di Montalcino Riserva, DOCG, 2001
  • Il Poggione, Brunello di Montalcino Riserva, DOCG, 1985
  • Il Poggione, Brunello di Montalcino Riserva, DOCG, 1983
  • Il Poggione, Brunello di Montalcino Riserva, DOCG, 1982
  • Cordero di Montezemolo, Barolo Monfalletto, DOCG, 1982
  • Cordero di Montezemolo, Barolo Enrico VI, DOCG, 1999
  • Cordero di Montezemolo, Barolo Enrico VI, DOCG, 2003
  • Cordero di Montezemolo, Barolo Enrico VI, DOCG, 2004

Cena: 3.500 Kč

Místo konání: Alifea, Zborovská 32, Praha 5; od 18 hodin
Rezervace: info@vineval.cz nebo telefonicky na 603-951-700.