Aktuální degustace vineval

Jak chutnají jednotlivé odrůdy a jak je poznat? Jak voní a chutná stejné víno z různých sklenic? Chutná víno jinak, když jej správně připravíme? Jak moc se liší stejné víno v mladém stádiu a v lahvové zralosti, a kdy je ten správný čas? Jaký vliv má na víno půda a jaký způsob vinifikace? Odpovědi na tyto i další otázky poznejte vlastními smysly na degustacích vineval.

BŘEZEN

Bourgogne Rouge

16. 3. 2020: KRÁSA (A) NAZRÁVÁNÍ ODRŮDY BARBERA

Piemont, to není jen Barolo nebo Barbaresco. Trochu neprávem leží v jejich stínu i další špičková odrůda, Barbera. Ano, můžeme ji zažít v podobě „nerezové“, kdy je hodně přímá a ovocná, ale také v podobě Superiore, tedy s podobnou péčí, jako výše zmiňované Barolo nebo Barbaresco. A bývá to nezřídka velké představení. Takže... Znáte jména jako Gaja, Domenico Clerico, Aldo Conterno nebo La Spinetta? Ať tak či tak, přijďte ochutnat, jak se prezentují (nejen) jejich Barbery v různých fázích vývoje až do roku 1986.

Ochutnáme:

  • Mauro Molino, Barbera d´Alba, DOC, 2017
  • Marchesi Alfieri, Barbera d'Asti "Alfiera", DOCG, 2014
  • Parusso, Barbera d´Alba Superiore, DOC, 2011
  • La Spinetta, Barbera d’Asti „Ca´ di Pian”, DOCG, 2010
  • Aldo Conterno, Barbera d'Alba "Conca Tre Pile", DOC, 2009
  • La Spinetta, Barbera d’Asti Superiore „Bionzo”, DOCG, 2004
  • Domenico Clerico, Barbera d'Alba "Trevigne", DOC, 2001
  • Aldo Conterno, Barbera d'Alba, DOC, 1995
  • Gaja, Barbera d'Alba "Vignarey", DOC, 1986

Cena: 1.890 Kč

Místo konání: Alifea, Zborovská 32, Praha 5; od 18 hodin
Rezervace: info@vineval.cz nebo telefonicky na 603-951-700.