Jako člen máte plný přístup ke všem tipům na vína, kompletním popisům přípravy a zvýhodněným cenám.
1. října 2019
Byl první říjen, Pinotu Noir čas... Říjnové tipy na vína jsou první podzimní, a jakým jiným vínem tento čas uctít lépe než těmi z Burgundska. Přináším vám dvě červená: jedno základní, vinifikované úplně bez síry, a druhé, plnější, z monopolní 1er Cru polohy v Givry. A pak tu mám ještě jedno úchvatné bílé rovněž z 1er Cru polohy v Saint-Aubin. Je čas sklizně a užívání si.
Burgundsko, Francie
Popis vína: Vůně je středně plná a poměrně intenzívní, mladá, čerstvá a „rozdováděná“, minerálně-ovocná (třešně višně), s podtóny jogurtu, kvasinek a dotekem sudu. Chuť navazuje, přidávají se maliny a jemná peckovina. Víno jevelmi dobře postavené, krásně šťavnaté, mladé a nespoutané, v těle střední, se středními vyzrálými ovocnými taniny a delší perzistencí.
Popis vína: Vůně je plnější, poměrně intenzívní, hutnější a vyvážená, minerálně-ovocná (třešňovo-višňový kompot, peckovina), s tóny vlhkého dřeva, tóny kávy a tabáku, a dotekem vanilky. Chuť navazuje, přidává se citrusová linka. Víno je velmi dobře postavené, příjemně šťavnaté, přes svou mladost harmonické, má jemnou texturu, střední tělo, citelné vyzrálé ovocné taniny a delší až dlouhou perzistenci.
Popis vína: Vůně je poměrně plná i intenzívní, zábavná, hravá a srovnaná, minerálně-ovocná (citrusy, lehce žluté plody), s tóny zmoklé skály, vanilky a ušlechtilého dřeva. Chuť navazuje, přidává se ještě vyšší minerální slanost. Víno je velmi dobře postavené, úžasně šťavnaté, mladé a přesto nebývale vyvážené, v těle plnější, lehce tanické, s delší až dlouhou perzistencí s ovocně-slanou dochutí.
Autor článku: PLI
vineval.czPokračováním potvrzuji, že jsem starší 18 let.