Říjnové tipy vineval

Podzim. Ožívám. Stejně jako vína, která tento čas milují. Probouzejí se k životu. Abyste na stejné vlně propluli záhyby možných podzimních depresí i vy, mám pro vás pár vín, která stojí za to nejen znát, ale hlavně pít. Ochutnejte a srovnejte s jakýmkoli moravským stejné cenové kategorie. A napište své názory. Přímo ke článku nebo do diskuze na Facebooku…

Weingut Hirsch, Grüner Veltliner „Kammern“, 2015

Kamptal, Rakousko

Popis vína: Vůně je plnější a poměrně intenzívní, vyvážená, ovocná (meruňky, jemná peckovina, tropické plody, citrusy) s příjemnou mineralitou a náznakem medu. Chuť na vůni navazuje. Víno je velmi dobře postavené, šťavnaté a srovnané, lehce nazrálé, má plnější tělo a dlouhou perzistenci s jemnou hořčinkou v závěru.

Příprava: Otevřete hodinku před konzumací, nepřelívejte do karafy.

Teplota: 11 až 13 °C
Sklo: Riesling ( foto 1)
Gastronomie: Zeleninový salát, sladkovodní ryby (ke kterým ustojí i bramborový salát), kravské sýry


Přihlašte se a čtěte celý článek.