4. dubna 2016
Dubnové tipy na vína za zvýhodněnou cenu
Duben je takový zvláštní měsíc. Střídá se teplo přes den a zima večer, prodlužuje se den, slunce už umí docela zahřát, ale ne dost. To ve mně vyvolává chuť spíše na červené, ale s vyšší kyselinkou, vyvážené, elegantní, žádného mastodonta. A tak vám přináším pár svých tipů na tento měsíc. Plus jeden dost zajímavý a trochu „úchylný“ bonus, který mě prostě dostal…
Grillesino, Sangiovese, DOC, 2014
Maremma, Toskánsko, Itálie
Popis vína: Vůně je šťavnatá, intenzívnější a středně plná, primárně ovocná (třešně, višně) s lehkou mineralitou a tóny vanilky. Chuť navazuje na vůni, přidává se jemná peckovina. Víno je dobře postavené, šťavnaté a srovnané, v těle střední, má citelné vyzrálé taniny a delší až dlouhou perzistenci.
Příprava: Otevřete 3 až 4 hodiny před konzumací, nelijte do karafy.
Teplota: 15 až 17 °C
Sklo: Bordeaux ( foto 1)
Gastronomie: Spaghetti Bolognese, Lasagne s mletým hovězím
Přihlašte se a čtěte celý článek.