1. února 2016

Únorové tipy na vína za zvýhodněnou cenu

Pokračujeme v poznávání… Pole sílí, tipům ale vzhledem k počasí stále dominují vína červená. Tentokrát přináším jedno zábavné moravské překvapení doslova za hubičku, dva Cabernety Franc absolutně odlišných stylů z různých oblastí, a také jedno bílé. Přitažlivě „jiné“ z odrůdy Pecorino, kterýžto název si většina z nás spojuje spíše s ovčím sýrem. Ale…

No, někdy si v hlavě vytváříme na základě zkušeností spojení, která vůbec neexistují. A pak ochutnáme, a jsme překvapení. Přeji vám spoustu zábavy s únorovými tipy.

Château de la Guimonière, Anjou Rouge, 2012

Loira, Francie

Popis vína: Vůně je svěží, čistá a přirozená, ovocná (švestky, třešně, jablka, jahodový kompot) a lehce zemitá, s tóny čokolády a koření, postupně i kůže. Chuť navazuje na vůni, s citelnou jemnou jablečností. Víno je dobře postavené, hodně šťavnaté a srovnané, v projevu přímější, má střední tělo, hladké ovocné taniny a delší perzistenci.

Příprava: Otevřete cca 2 hodiny před konzumací, nepřelévejte do karafy.
Teplota: 15 až 17 °C
Sklo: Riesling ( foto 1)
Gastronomie: Knedlíky plněné uzeným masem a zelím, krůta grilovaná s jablky, uzeniny


Přihlašte se a čtěte celý článek.

 

vineval - Potvrzení o věku
x

vineval.cz

Pokračováním potvrzuji,
že jsem starší 18 let.