1. února 2016
Únorové tipy na vína za zvýhodněnou cenu
Pokračujeme v poznávání… Pole sílí, tipům ale vzhledem k počasí stále dominují vína červená. Tentokrát přináším jedno zábavné moravské překvapení doslova za hubičku, dva Cabernety Franc absolutně odlišných stylů z různých oblastí, a také jedno bílé. Přitažlivě „jiné“ z odrůdy Pecorino, kterýžto název si většina z nás spojuje spíše s ovčím sýrem. Ale…
No, někdy si v hlavě vytváříme na základě zkušeností spojení, která vůbec neexistují. A pak ochutnáme, a jsme překvapení. Přeji vám spoustu zábavy s únorovými tipy.
Château de la Guimonière, Anjou Rouge, 2012
Loira, Francie
Popis vína: Vůně je svěží, čistá a přirozená, ovocná (švestky, třešně, jablka, jahodový kompot) a lehce zemitá, s tóny čokolády a koření, postupně i kůže. Chuť navazuje na vůni, s citelnou jemnou jablečností. Víno je dobře postavené, hodně šťavnaté a srovnané, v projevu přímější, má střední tělo, hladké ovocné taniny a delší perzistenci.
Příprava: Otevřete cca 2 hodiny před konzumací, nepřelévejte do karafy.
Teplota: 15 až 17 °C
Sklo: Riesling ( foto 1)
Gastronomie: Knedlíky plněné uzeným masem a zelím, krůta grilovaná s jablky, uzeniny
Přihlašte se a čtěte celý článek.